UPPLEV SANDHAMN HÖST till VÅR

Sandhamn är inte bara en underbar sommardestination, utan en minst lika fantastisk plats under de kallare årstiderna och våren. När hösten och vintern gör sitt intåg, sänker sig lugnet över ön och den storslagna naturen blir än mer närvarande. Här finns inget störande bakgrundsljud eller buller. Det enda som hörs är vågornas brus och vinden som viner. När mörkret lagt sig uppenbarar sig den mäktiga stjärnhimlen. Och trots sitt läge, längst ut i den yttersta skärgården, är Sandhamn i allra högsta grad en levande ö året om. Här finns flera restauranger, hotell och affärer som har verksamhet sommar som vinter.

 

Ta en promenad längs med de vackra stränderna och strosa genom de små mysiga gränderna i byn. Titta in på öns värdshus från 1672, där du kan njuta av en god lunch eller en fika. Nästan alla helger från höst till jul samt under våren har också några av öns butiker öppet. I Sommarboden hittar du snygga kläder av kända märken. Slöjden erbjuder lokalt hantverk och fina inredningsprylar. Framåt jul erbjuds även julbord på flera av öns restauranger och Sandhamn har också sin egna lilla pittoreska julmarknad.

 

När du sedan längtar in kan du varva ned i Seglarhotellets lounge med en bok, umgås med ditt sällskap och låta blicken vila på horisonten utanför. Gör ett besök i Seglarhotellets härliga relaxavdelning med bubbelpool, pool, bastu, poolbar och brasa. För den som önskar lite extra avkoppling, rekommenderas en behandling i vårt Skärgårds SPA. Under årets kalla månader är också ett besök i Sandhamn Sea Clubs Kallbad nästan ett måste. Vårt kallbad ligger med underbar utsikt över det öppna havet. Värm dig i bastun och njut av det varma vattnet i någon av badtunnorna. Den som vågar tar sig också ett dopp i det iskalla havet. Mer information om Seglarhotellets Gym & Relax hittar du här.

 

Avsluta kvällen med en god tvårättersmiddag och kanske ett besök Seglarbaren. Efter en god natts sömn börjar du dagen på bästa möjliga sätt, med en gedigen frukostbuffé i vacker skärgårdsmiljö.

 

MER INFORMATION OM SANDHAMN

Karta över ön och mer information får du i Seglarhotellets reception. Mer information om övriga restauranger, hotell och butiker på ön hittar du på Destination Sandhamns hemsida: www.sandhamn.se