Covid-19

2021-01-21

Vi följer Folkhälsomyndigheten rekommendationer och har vidtagit trygghetsåtgärder för att vår verksamhet ska vara så säker som möjligt. Vi följer regeringens råd med avstånd mellan våra bord i restaurangen, vi har god personalhygien och har handsprit att erbjuda till alla våra gäster på utvalda ställen i hotellets offentliga miljöer. Hos oss kan ni känna er trygga och säkra. Vi uppmanar alla att passa på att spendera stor del av dagen utomhus i den underbara svenska skärgården.

Här kan du läsa mer om vad vi gör inom olika områden för att minska smittspridningen. Är du orolig eller har frågor kring Covid-19  kan ni hitta mer information här.

Som privatgäst har ni möjlighet att avboka er vistelse kostnadsfritt fram till 48 timmar innan ankomst.

Städning Vi har utökat våra städrutiner och vårt städ-team fokuserar extra mycket rengöring av ytor och saker som vidrörs ofta som ex, dörrhandtag, bord, receptionsdisk m.m.

Hygien Alla våra medarbetare har tydliga direktiv kring vikten att stanna hemma vid minsta symptom på sjukdom. Självklart ber vi dig att göra detsamma. Vi uppmuntrar våra medarbetare och våra gäster att vara extra noga med handhygien. Vi har ställt ut handsprit vid reception, restaurang, wc och i konferensrummen, samt vid ett flertal ställen i våra lokaler.

Restaurangen Vi säkerställer att de rekommenderande avstånden mellan sällskap efterföljs, vi har tagit bort bord i vår stora restaurang och vi tillämpar bordsplacering för alla sällskap.  Vi håller öppet som vanligt för lunch och middag fram till kl 20.00 fram tom 24 januari.7 februari. Från 8 februari fram till 28 februari håller vi öppet till kl 22.00. Vi har ej nattklubben öppen  utan endast restaurangen i dessa tider.

Tydliga riktlinjer följer:

  • Max 4 personer vid varje bord
  • 1 meter mellan varje bord
  • Bordsservering för lunch och middag
  • Flera frukostbufféer för att förhindra köbildning 

Inomhus spa Vi begränsar antalet gäster som får vistas i vårt inomhus spa. Vi underhåller spa’t med städning och plockning flertalet gånger under dagen. Vi rekommenderar våra hotellgäster att byta om i sina rum så det inte blir trängsel i omklädningsrummen

Allmänna sammankomster
Undrar du hur Regeringens förbud mot allmänna sammankomster på över 8 personer påverkar våra verksamheter? Låt oss förklara.

En allmän sammankomst avser exempelvis en demonstration, föreläsning, samling för religionsutövning, en teater, konsert eller en biografföreställning. För att en sammankomst skall ses som allmän krävs att den anordnas för allmänheten eller att allmänheten har tillträde till den.

Exempelvis; privata fester och företagsevenemang och liknande berörs inte av förslaget. Förbudet gäller inte heller för dem som vistas i större folksamlingar på till exempel allmänna färdmedel, torg, köpcenter och liknande.

Sandhamn Seglarhotell och restaurang omfattas istället av de trängselregler som Folkhälsomyndigheten beslutat om. Det innebär att vi har öppet och kan ta emot fler än 8 gäster så länge vi följer Folkhälsomyndighetens direktiv och undviker att folksamlingar uppstår.

Möten eller konferenser  
Vad gäller möten och konferenser för grupper större än 8 personer så är dessa tillåtna om de är stängda och inte fritt tillgängliga, exempelvis en företagskonferens. Självklart gäller det fortfarande att tvätta händerna, tänka på social distans och stanna hemma om du upplever några sjukdomssymptom.

 

Undrar ni över någonting kan ni kontakta oss på reception@sandhamn.com

 

Varmt välkomna till oss i Sandhamn