Seglingsrace

Aktiviteter för en ännu bättre konferens

Koppla av i vårt utomhus-spa, cykla runt ön eller forsa fram över fjärdarna i en RIB-båt. I Sandhamn finns aktiviteterna som förgyller konferensen. Många av konferensaktiviteterna anknyter till vårt fantastiska läge, på gränsen mellan Stockholms skärgård och öppet hav.

I Sandhamn kan ni välja mellan avkoppling, action och lärande. Eller så kombinerar ni aktiviteterna till en härlig mix. Glöm inte heller Sandhamns läge i den vackra ytterskärgården nära Stockholm. När ni bastat och badat i tunnor så tar ni ett dopp i havet. En perfekt avslutning på en aktiv dag med konferens och fina upplevelser.

Våra samarbetspartners

Fler förslag på aktiviteter hittar du hos våra samarbetspartners:

Sandhamn Challenge – time to grow
En inspirerande aktivitet där teamen ställs inför en rad olika utmaningar, där det krävs allt från allmänbildning till problemlösnings- och samarbetsförmåga. Varje lag tilldelas en spelplan med en karta över spelområdet och en iPad. Det gäller att anta utmaningarna genom att ta sig till stationerna som är utmärkta på kartan och finna lösningar på uppgifterna. För att lyckas i Sandhamn Challenge gäller det att utnyttja gruppens kreativitet och vara målinriktad.
En “challenge” som får gruppen att växa…

Crosstraining – Bygg gruppens teamkänsla samtidigt som ni tränar er kondition, styrka och smidighet i den magiska miljö som Sandhamn erbjuder. Grundstyrka där den egna kroppen står i fokus, pulstoppar i olika varianter, samt smidighet. Passen är varierande och lätta att anpassa efter hela gruppens dagsform och passar både otränad som van.

Segling – Att segla med sina kollegor är en av de mest gruppstärkande aktiviteter man kan tänka sig. Ett perfekt sätt att träna samarbete och kommunikation samtidigt som gruppen får möjlighet att dela en gemensam upplevelse. Vi har flera olika uppskattade seglingsaktiviteter att välja bland.

Kajak – Glid fram i kajaker och njut av stillheten i ytterskärgården när solen går ner vid horisonten. Kajakpaddling ger närhet med den vackra skärgårdsnaturen och är ett perfekt sätt att utforska Sandhamns omgivningar. Välj mellan en K1:a (enmans havskajak) eller en K2:a (tvåmanskajak). Innan paddlingen går våra guider igenom teknik samt säkerhet och ni bestämmer mål för färden.

RIB-båtar – Äventyrlig transport från eller till Sandhamn genom Stockholms vackra skärgård. Äntra dagens snabba gummibåtar, sk RIB boats, och få en fartfylld upplevelse genom Stockholms skärgård. Eller ta gruppen ut i ytterskärgården mellan konferenspassen på en adrenalinfylld aktivitet.

Lerduveskytte – En uppskattad aktivitet för såväl nybörjaren som den vane jägaren. Skjutbanorna ligger på den närliggande ön Björkö. Först går vi igenom vapen, teknik samt säkerhet och sedan sätter vi igång. Ni kan skjuta parallellt, individuellt eller tävling. Under perioden 15 juni-16 augusti 2020 går det ej att boka aktiviteten.

“De 39 stegen” – En tävling där ni i laget får 39 frågor/uppgifter att lösa. Alla kan delta och ni kan välja att göra allt tillsammans eller fördela uppgifterna utefter gruppens unika förmågor. Under tävlingen kommer ni se en del av Sandhamn, samverka med öborna, klia era geniknölar, ge era smaklökar en utmaning och vara både fyndiga och kreativa. Ni kommer gör något kul tillsammans, tävla och vara utomhus.

Sälsafari – Följ med på en sälsafari i det yttersta havsbandet där naturen är karg och där en känsla av orörd vildmark råder. Med RIB-båtar tar vi oss till de områden där vi kan få komma nära de vackra rovdjuren och har vi tur får vi även se havsörn under vår tur.

Badtunnor & Bastuflottar – Värmande bastubad och badtunnor i kombination med iskalla havsbad är en underbar njutning. Just kallbad kräver lite mod av gruppen men efteråt känner man sig både piggare och gladare eftersom adrenalin och endorfiner frigörs i kroppen.

Spa-avdelning – Efter ett konferenspass är det skönt att sjunka ner i bubbelpoolens varma vatten, simma några längder i poolen eller att varva ner i bastun. Eller är det ett pass i gymmet som får gruppen att koppla av.

Temamiddag eller mingel i Sea Club – Vårt Sea Club-område är en perfekt miljö för en temamiddag eller mingel. Glashuset på området tillåter också dukning vid sittande bord eller är ett välkommet skydd vid plötsligt sämre väder. Vår barrestaurang, utomhuspool och badtunnor gör att er fest komplett.

Sälsafari – Följ med på en sälsafari i det yttersta havsbandet där naturen är karg och där en känsla av orörd vildmark råder. Med RIB-båtar tar vi oss till de områden där vi kan få komma nära de vackra rovdjuren och har vi tur får vi även se havsörn under vår tur.

Akvarellmålning med Eva B Söderberg – Prova på att måla akvarell nästa gång du ska ha ett kreativt inslag i konferensen. Eller när du träffar dina vänner. Övningen brukar ge en stunds koncentrerad avkoppling och deltagarna har ofta varit mycket positivt överraskade över sina och kamraternas resultat. En del fniss och kommentarer är också vanligt under övningen, då många inte har målat sedan lågstadiet. Eva är mån om att göra det hela både lustfyllt och insiktsfullt. Ni kommer att måla ett färgschema för att lära känna färgernas olika karaktärer och sedan göra varsin målning som ni kan ta med hem. Ni avslutar med ett litet vernissage.

Fiske – Runt omkring Sandhamn finns många bra fiskevatten och våra fiskeguider vet var det nappar. Upplev fiske i skärgården när det är som bäst och få en stor naturupplevelse. All utrustning som flytvästar, flytoveraller, spön och håvar finns till hela gruppen.

Promenad runt ön – Njut av ytterskärgården och ta med gruppen på en uppfriskande promenad längs Sandöns klippor och stränder. Öka träningen med våra gåstavar och kanske vill ni ha med er för- eller eftermiddagsfikat packad i en matsäck?

Chokladprovningar

Dryckesprovningar

Musikquiz

Följ Viveca Stens romaner och mord runt ön

Historisk guidad ö-vandring

Disco inferno – Riv barriärer och sudda ut titlar. Den här middagsaktiviteten lockar fram sidor hos dina kollegor, som du garanterat aldrig har sett. Den är fylld av glädje och galenskap, och ett spännande tävlingsmoment stärker känslan av gemenskap. I peruk, fjäderboa och galna glasögon rivs barriärer i ett nafs, och alla titlar försvinner för en kväll.

Club music challenge – En pulserande aktivitet med professionell DJ. Det här är en pulserande middagsaktivitet med urban, cool känsla som leds av en av våra världsberömda DJ-stjärnor. Den passar utmärkt under personalmiddagen i företag med yngre medarbetare som älskar clubbing. Den är inte för alla, men sååå rätt för rätt målgrupp.

På spåret – Utmanas i en underhållande och allmänbildande resa över hela världen i en mycket uppskattad frågesport! Vi har lånat inspiration från STVs format ”På Spåret” och skapat en egen variant av det populära programmet. Vår spelledare tar er runt genom Sverige och sen vidare ut i världen och indelade i lag tävlar ni mot varandra under resans gång. Skillnaden är att vi är inte på väg, utan vi är redan framme när det gäller den stad eller ort vi eftersöker. Med ledtrådar och bilder som rullar på skärmen ska lagen försöka lista ut vilken stad vi befinner oss i och även svara på följdfrågor om staden. På Spåret passar utmärkt som ett avbrott i konferensen, under en middag eller som kvällsunderhållning för att fylla ut kvällen!

Svensk midsommar – Låt ”Små grodorna” eka högt mer än en gång om året! Fira midsommar när ni vill, med traditionella lekar som passar alla. Dans kring en riktig midsommarstång, kransar, lekar och allt annat traditionsenligt som ni bara kan tänka er. ”Svensk midsommar” är en fantastisk komplement till sommarfest eller konferens som garanterat lyfter stämningen med dans och lek.

Mordgåtor – Vår samarbetspartner kommer som spelledare och sköter allt från inbjudan till gåtans lösning. Skådespeleriet sköter gästerna själva. Det unika med våra mordgåtor är att det är deltagarna/gästerna själva som är skådespelare. Deltagarna interagerar alltså inte med professionella skådespelare utan sköter hela skådespelet helt på egen hand! Alla kan på sin egen nivå spela ut sin karaktär och mycket skratt och spänning utlovas.

Musik Battle – I vilken stad föddes Madonna, eller när spelade Coldplay sin första konsert i Stockholm? Musik för människor samman – även i denna populära frågesport! En given stämningshöjare innan eller efter middagen, eller varför inte som ett kort avbrott under konferensen! I denna fartfyllda frågesport tävlar lagen mot varandra bl.a. genom att gissa intron, hitta filmtitlar och visa vad de vet om musikkulturen från olika tidsperioder. Nivån på frågorna varierar stort och tidsmässigt sträcker de sig hela vägen från 70-talet till dagens artister.