Seglingsrace

Aktiviteter för en ännu bättre konferens

Koppla av i vårt utomhus-spa, cykla runt ön eller forsa fram över fjärdarna i en RIB-båt. I Sandhamn finns aktiviteterna som förgyller konferensen. Många av konferensaktiviteterna anknyter till vårt fantastiska läge, på gränsen mellan Stockholms skärgård och öppet hav.

I Sandhamn kan ni välja mellan avkoppling, action och lärande. Eller så kombinerar ni aktiviteterna till en härlig mix. Glöm inte heller Sandhamns läge i den vackra ytterskärgården nära Stockholm. När ni bastat och badat i tunnor så tar ni ett dopp i havet. En perfekt avslutning på en aktiv dag med konferens och fina upplevelser.

Joggingtur runt önKnyt på er skorna och ge er ut i Sandöns vackra natur. Gör det till en aktivitet för hela gruppen med en löptränare och vätskekontroller efter vägen. Eller är det den perfekta aktiviteten för delar av gruppen under konferensens lediga tider?

Cykling runt ön – Låna våra cyklar och se bekvämt hela vackra Sandön. Köp gärna med er eftermiddagsfikat som matsäckar och hitta er favoritplats med havsutsikt.

CrosstrainingBygg gruppens teamkänsla samtidigt som ni tränar er kondition, styrka och smidighet i den magiska miljö som Sandhamn erbjuder. Grundstyrka där den egna kroppen står i fokus, pulstoppar i olika varianter, samt smidighet. Passen är varierande och lätta att anpassa efter hela gruppens dagsform och passar både otränad som van.

Segling – Att segla med sina kollegor är en av de mest gruppstärkande aktiviteter man kan tänka sig. Ett perfekt sätt att träna samarbete och kommunikation samtidigt som gruppen får möjlighet att dela en gemensam upplevelse. Vi har flera olika uppskattade seglingsaktiviteter att välja bland.

Kanot & Kajak – Glid fram i kajaker och njut av stillheten i ytterskärgården när solen går ner vid horisonten. Kajakpaddling ger närhet med den vackra skärgårdsnaturen och är ett perfekt sätt att utforska Sandhamns omgivningar. Välj mellan en K1:a (enmans havskajak) eller en K2:a (tvåmanskajak). Innan paddlingen går våra guider igenom teknik samt säkerhet och ni bestämmer mål för färden.

Träning i vårt egna gym – I Seglarhotellets gym kan ni få er egen PT och jobba på er kondition och styrka. Eller är det där delar av er grupp spenderar sina lediga tid? Kom ihåg att ta med egna träningskläder och skor.

RIB-båtar – Äventyrlig transport från eller till Sandhamn genom Stockholms vackra skärgård. Äntra dagens snabba gummibåtar, sk RIB boats, och få en fartfylld upplevelse genom Stockholms skärgård. Eller ta gruppen ut i ytterskärgården mellan konferenspassen på en adrenalinfylld aktivitet.

Multisport – Vår mest fysiska lagtävling där gång/löpning, cykling och kajakpaddling utgör de tre delmomenten. Lagmedlemmarna utrustats med karta samt kompass och alla göra samtliga delmoment tillsammans utan att vara för långt ifrån varandra samtidigt som kontroller ska hittas och tävlingskortet stämplas.

Lerduveskytte – En uppskattad aktivitet för såväl nybörjaren som den vane jägaren. Skjutbanorna ligger på den närliggande ön Björkö. Först går vi igenom vapen, teknik samt säkerhet och sedan sätter vi igång. Ni kan skjuta parallellt, individuellt eller tävling.

”De 39 stegen” – En tävling där ni i laget får 39 frågor/uppgifter att lösa. Alla kan delta och ni kan välja att göra allt tillsammans eller fördela uppgifterna utefter gruppens unika förmågor. Under tävlingen kommer ni se en del av Sandhamn, samverka med öborna, klia era geniknölar, ge era smaklökar en utmaning och vara både fyndiga och kreativa. Ni kommer gör något kul tillsammans, tävla och vara utomhus.

Sälsafari – Följ med på en sälsafari i det yttersta havsbandet där naturen är karg och där en känsla av orörd vildmark råder. Med RIB-båtar tar vi oss till de områden där vi kan få komma nära de vackra rovdjuren och har vi tur får vi även se havsörn under vår tur.

Pingis & Biljard – I anslutning till Pub Almagrundet finns vårt pingis- och biljardbord. Förutom att vara ett skönt häng mellan konferenspassen kanske gruppens starkaste deltagare ska koras i en gruppaktivitet.

Fler aktiva aktiviteter i samarbete med Sandhamnsguiderna eller Out

Badtunnor & BastuflottarVärmande bastubad och badtunnor i kombination med iskalla havsbad är en underbar njutning. Just kallbad kräver lite mod av gruppen men efteråt känner man sig både piggare och gladare eftersom adrenalin och endorfiner frigörs i kroppen.

Spa-avdelningEfter ett konferenspass är det skönt att sjunka ner i bubbelpoolens varma vatten, simma några längder i poolen eller att varva ner i bastun. Eller är det ett pass i gymmet som får gruppen att koppla av.

Temamiddag eller mingel i Sea Club – Vårt Sea Club-område är en perfekt miljö för en temamiddag eller mingel. Glashuset på området tillåter också dukning vid sittande bord eller är ett välkommet skydd vid plötsligt sämre väder. Vår barrestaurang, utomhuspool och badtunnor gör att er fest komplett.

Sälsafari – Följ med på en sälsafari i det yttersta havsbandet där naturen är karg och där en känsla av orörd vildmark råder. Med RIB-båtar tar vi oss till de områden där vi kan få komma nära de vackra rovdjuren och har vi tur får vi även se havsörn under vår tur.

Fiske – Runt omkring Sandhamn finns många bra fiskevatten och våra fiskeguider vet var det nappar. Upplev fiske i skärgården när det är som bäst och få en stor naturupplevelse. All utrustning som flytvästar, flytoveraller, spön och håvar finns till hela gruppen.

Promenad runt ön – Njut av ytterskärgården och ta med gruppen på en uppfriskande promenad längs Sandöns klippor och stränder. Öka träningen med våra gåstavar och kanske vill ni ha med er för- eller eftermiddagsfikat packad i en matsäck?

Chokladprovningar

Dryckesprovningar

Musikquiz

Följ Viveca Stens romaner och mord runt ön

Historisk guidad ö-vandring

Skräddarsydd aktivitet i samarbete med Sandhamnsguiderna eller Out