Segling som konferensaktivitet

Sandhamn är och har varit en seglingsmetropol sedan slutet av 1800-talet och 1897 byggde Kungliga Svenska Segelsällskapet sitt vackra klubbhus i hamnen som idag är Sandhamn Seglarhotell. På sommarhalvåret hålls fortfarande otaliga seglingstävlingar och regattor i Sandhamn. Men i Sandhamn och ytterskärgården är segling lika fantastiskt året om. Så länge inte isen har lagt sig, vilket den sällan gör längst ut i ytterskärgården, lockar havet till segling.

Gruppstärkande aktivitet

Att segla med sina kollegor eller med sitt kompisgäng är en av de mest gruppstärkande aktiviteter man kan tänka sig. Det är ett utomordentligt sätt att träna samarbete och kommunikation samtidigt som gruppen får möjlighet att dela en gemensam upplevelse. För den tävlingsinriktade kan t.ex. ett Match Race, seglingens “katt-och-råttalek”, vara den ultimata gruppaktiviteten för att motivera lagande och resultattänkande.

Seglingsupplägg

Vi  har många olika seglingsupplägg där kunniga skeppare och instruktörer guidar er genom seglingsaktiviteter under några timmar, en hel för- eller eftermiddag eller en heldagssegling. Prisutdelningar, After Sails och fullskaliga Regatta-middagar i hotellets matsalar kan alla knyta ihop seglingen till ett helt koncept. Eller varför inte t.ex. starta eller avsluta konferensen genom att segla till eller från Sandhamn. Inga förkunskaper krävs på någon av våra seglingsupplägg.

Vintersegling

Skärgården ligger karg och öde. Luften är hög och klar. Det sista du tänker på är troligen att segla. Men vi föreslår att du tänker om! Som alternativ till skidkonferensen i fjällen eller Alperna rekommenderar vi att stanna i Stockholms skärgård och vintersegla!

Så länge isen ligger kring tak och stuga, istället för i fjärd och vik bjuder vi er välkomna ombord. Tillsammans utmanar vi väder och vind! Har vi tur så snöar det. En fantastiskt kontrast!
Nere i salongen är det varmt och ombonat. På däck håller ni er varma i tjocka flytoveraller och genom att arbeta aktivt.

Några av årets finaste seglingar görs på vintern, välkommen till en annorlunda upplevelse!

Pris enligt offert*
* Priset inkluderar segelbåt med skeppare, flytvästar, överlevnadsdräkter och varma och kalla drycker ombord.
Välj hur och när ni vill segla
Transportseglingar – Gör transporten till eller från Sandhamn till en del av upplevelsen. Inled eller avsluta kickoffen eller konferensen med en gruppstärkande seglats.
Match Race (fm/em) – En adrenalinhöjande och rafflande kappseglingsaktivitet. I lag ombord på de stora, kompatibla båtarna, möts ni i ett antal korta deltävlingar på en markerad bana utanför Sandhamn. Efter avslutade race koras vinnande team.
Team-segling (fm/em eller heldag) – Få ny energi i gruppen och ta en paus i konferensen eller kick-offen och lägg in en gruppstärkande seglingsaktivitet. Att segla tillsammans är ett utmärkt sätt att träna samarbete, kommunikation och målinriktning, genom att bokstavligt talat sitta i samma båt!
Seglingsuppdraget (heldag) – En uppdragsbaserad segling med ett antal delmoment av orientering, navigation, poängjakt och problemlösning. En tävling som kräver strategi och taktik, och är lika spännande oavsett väder med hårda eller svaga vindar!

Med vår partner Out och deras 50-fots Jeanneau/Beneteau-båtar kan alla typer av seglingar arrangeras. Gör seglingen till en lättsam aktivitet tillsammans för att skapa energi i gruppen eller använd seglingen till ett redskap att fördjupa samarbetet i gruppen. Varje båt tar max 12 personer och gruppens storlek avgör hur många båtar som används. Varje båt har en erfaren skeppare och ingen förkunskap krävs.