Gästhamnen

OM OSS

Vision
Sandhamn Seglarhotells vision är att alltid vara en aktuell skärgårdsklassiker av högsta rang året om. Vi strävar alltid efter att ha en vänlig och snabb service och därför utvärderar vi våra gästers upplevelser för att ständigt bli bättre.

Hotellets största tillgång är vår fantastiska omgivning. Ytterskärgården och havet som omger Sandön är huvudpersonen i gästens upplevelse. Oavsett om det gäller en vinterkonferens eller en familjevecka sommartid. Vår hotellanläggning erbjuder våra gäster ett välkomnande hem mitt i den dramatiska naturen.

Miljöpolicy

En skärgård för kommande generationer
Att bedriva verksamhet i den vackra och unika skärgården är en stor förmån. Det är också ett stort ansvar. För att den skärgård vi älskar idag ska finnas kvar för kommande generationer måste vi på Seglarhotellet vara en av dem som gör vad vi kan för att öka turismens positiva effekter – och minska de negativa.

Därför är ett engagerat miljöarbete en självklar del av vår verksamhet och sedan maj 2010 är vi också Svanenmärkta. Att vara Svanenmärkt är ett kvitto på att Sandhamn Seglarhotell har en hög nivå på miljöarbetet och tar klimatansvar. Svanen är Nordens officiella miljömärkning vars vision är ett hållbart samhälle, där kommande generationer har minst lika goda förutsättningar att tillgodose sina behov som vi har idag. Miljömärkningen är ett redskap för att steg för steg ställa om dagens samhälle till ett mer hållbart.

Seglarhotellet jobbar aktivt med att reducera vår miljöpåverkan bland annat genom att minska vår energi- och vattenförbrukning, användandet av kemiska produkter och vårt osorterade avfall. Vi strävar mot att utöka vårt utbud av ekologiska och miljömärkta produkter. Vi utbildar också våra medarbetare i viktiga hållbarhetsfrågor.

Fråga oss gärna, så berättar vi mer.