Sandhamn Seglarhotell

Pressmeddelande 25 januari 2017

Seglarhotellet sponsrar Team Rynkeby

Team Rynkeby är ett nordiskt välgörenhetsprojekt. Deltagarna cyklar varje år till Paris för att samla in pengar till förmån för barn med allvarlig sjukdom.

Projektet grundades år 2002, då 11 motionscyklister med anknytning till den danska juicetillverkaren Rynkeby Foods beslutade sig för att cykla till Paris för att få lite motion och se avslutningen av Tour de France. Deltagarna värvade sponsorer för färden, och de var faktiskt så bra på det att det fanns pengar över när de kom hem. Pengarna skänkte de till barncanceravdelningen på Odense Universitets-hospital, och en ny tradition var därmed född. Sedan den första färden har Team Rynkeby-fonden samlat in mer än 255 miljoner SEK till barn med allvarlig sjukdom.

Team Rynkeby stöttar två syften under 2017: Barn med cancer och barn med lungsjukdomar. Alla deltagare i Team Rynkeby täcker själva sina egna utgifter, medan Rynkeby Foods står för alla projektets centrala omkostnader. Därmed går alla bidrag – stora som små – oavkortat till de organisationer som Team Rynkeby samarbetar med i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Färöarna och Island.

För att fler barn ska överleva cancer med färre följdverkningar måste vi forska kring barncancer. Team Rynkeby Fonden stöder forskning om barncancer genom lokala barncancerorganisationer i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Färöarna och Island.

Vi på Seglarhotellet är en stolt sponsor till Team Rynkeby.  Vi tycker att träning, hälsa och välmående är viktigt, och vill gärna stötta Team Rynkeby på vägen.

För mer info kontakta VD Oscar Lindeberg, 076-829 99 00, oscar.lindeberg@sandhamn.com

Sandhamn Seglarhotell invigdes 1999 och ligger längst ut i Stockholms skärgård. Största tillgången är den fantastiska
omgivning och havet som omger Sandön. Sandhamn Seglarhotell erbjuder fyrstjärnigt boende med totalt 200 bäddar. I
hotellbyggnaden finns 79 dubbelrum samt 3 sviter med egen bastu och vid utomhuspoolområdet och hamnen finns 9
lägenheter. Kommer du med egen båt så tar vi emot i hotellets båthamn.